Toimitusjohtajan tervehdys

riikka1_done

Elettiin vuotta 1925. Suomen toiseksi presidentiksi valittiin Lauri Kristian Relander. Helsinkiin valmistui kuvanveistäjä Wäinö Aaltoselta tilattu patsas juoksijalegenda Paavo Nurmesta. Suomi-Ruotsi maaotteluita alettiin järjestää joka toinen vuosi.

Ihmisten kaukokaipuu oli muotia ja Finnairin edeltäjä Aero Oy kuljetti matkustajia vesitasolla Helsingistä Tukholmaan ja Tallinnaan. Pidemmät ulkomaanmatkat tehtiin höyrylaivoilla.

Vapaa-ajalla kuunneltiin Dallape:tä tai käytiin elokuvissa. 1920-luvun lopulla Suomessa oli 239 elokuvateatteria. Myös radiotoiminta alkoi, kun Oy Suomen Yleisradio AB aloitti lähetykset v.1926. Amerikasta rantautui muotitanssi charleston, jota polkkatukkaiset tytöt tanssahtelivat. Vaatetuksen ja muodin tahdin määräsi silloinkin Pariisi.

Tampere oli kasvanut vähäpätöisestä pikkukaupungista suureksi teollisuuskaupungiksi. Syksyllä 1925 Tampereelle valmistui upea kirjastotalo Tammerkosken rannalle. Samana syksynä lokakuun 24 päivä perusti tehtailijan rouva Edith Hongen Tampereen Silkkikutomon Itäiselle Puistokadulle (nyk. Hämeenpuisto). Tehtaassa valmistettiin naisten leninkejä, housuja, paitoja, hartiahuiveja yms. Näin alkoi Tam-Silkin tarina.

Tam-Silkin historiaan on mahtunut monenmoista. On ollut lama-aikoja ja parempia aikoja. Väliin on mahtunut myös sota-aika, jolloin Tampereen Silkkikutomon väki on palvellut maatamme puolustuksen ja armeijan hyväksi.

60-luvun alussa tehdas muutti Tampereelta Kangasalle ja nimi lyhennettiin Tam-Silk Oy:ksi. Pääpaino tuotannossa keskitettiin naisten aluspukeutumiseen. Tehtaamme työllisti parhaimpina aikoina lähes 100 työntekijää.

2000-luvulle tultaessa olemme edelleen vaalineet tuotannossamme klassisia tuotteita sekä suunnitelleet uusia mallistoja uudemmista materiaaleista. Esimerkiksi puuvillaista perinteistä laamapaitaa myymme vuosittain lähes 40 000 kpl. Uudempia tuotteita on mm. villasilkki-kerrastot ja monipuolinen mallisto bambu-alusasuja. Vuosittain tehtaaltamme lähtee yli 100 000 kpl laadukkaita alusvaatteita lämmittämään käyttäjiään Suomeen ja mm. Japaniin.

Nyt 90-vuotta myöhemmin, vuonna 2015 vietämme juhlavuotta. Laadukkailla materiaaleilla, istuvilla mitoituksilla ja ammattitaitoisen henkilökunnan valmistamilla tuotteilla olemme pysyneet mukana kansainvälisessä kilpailussa. Tuotteitamme löytyy kaikista suurimmista kauppaketjuista sekä monista pienemmistä myymälöistä kautta Suomen.

Kiitän sydämellisesti kaikkia tamsilkkiläisiä, eri sidosryhmiä sekä erityisesti Teitä asiakkaita. Teidän luottamuksenne ansiosta saamme viettää juhlavuottamme ja katsoa luottavaisena myös tulevaisuuteen.

Riikka Saikkonen